Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Στην Ελλάδα και με κόσμο ο τελικός eSports WRC (video)

*
Στο πλαίσιο του Ράλλυ Ακρόπολις θα διεξαχθεί στη χώρα μας ο μεγάλος τελικός για το πρωτάθλημα eSports του WRC. Όπως ανακοινώθηκε, η Ελλάδα ανέλαβε την διοργάνωση του μεγάλου τελικού του θεσμού που συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων στο χώρο των eSports, συγκεντρώνοντας συμμετοχές από όλο τον πλανήτη. Οι συμμετέχοντες θα αγωνιστούν με το WRC 9 και μετά από καιρό θα δούμε στη χώρα μας εκδήλωση για τα videogames με τη φυσική παρουσία θεατών και έπαθλο για το μεγάλο νικητή ένα Toyota GR Yaris.

H εκδήλωση θα λάβει χώρα το απόγευμα της Τετάρτης 8 Σεπτεμβρίου στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Ποδηλατοδρομίου στο ΟΑΚΑ. Το Υφυπουργείο Αθλητισμού, με νέο αθλητικό νομοσχέδιο, βάζει επίσημα στον αθλητικό χάρτη τον ηλεκτρονικό αθλητισμό (eSports). Μάλιστα, η Ελλάδα γίνεται η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που αναγνωρίζει σε νομοθετικό κείμενο το συγκεκριμένο είδος, δίνοντας τη δυνατότητα στα νόμιμα και ενεργά ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία να συστήσουν τμήματα ηλεκτρονικού αθλητισμού, ενώ για τις ιδιωτικές εταιρείες προβλέπεται να συστήσουν σωματεία σύμφωνα με τη νομοθεσία, με στόχο την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού αθλητισμού. Τέλος, προβλέπεται η δημιουργία Ομοσπονδίας Ηλεκτρονικού Αθλητισμού, με τη συμμετοχή μίνιμουμ αριθμών σωματείων, με γνώμονα την ανάπτυξη του είδους.


Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν πως θα δοθεί και wildcard στην Ελλάδα και την Κύπρο για μια θέση μεταξύ των διεκδικητών του τίτλου. Οι νικητές που θα περάσουν στον τελικό θα προκύψουν από τους 8 ταχύτερους μεταξύ των παικτών των δύο χωρών που θα αγωνιστούν στους γύρους της Κένυας (24-26 Ιουλίου), της Πορτογαλίας (29-31 Ιουλίου) και της Ιαπωνίας (23-25 Αυγούστου) στον ελληνικό τελικό.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, δήλωσε σχετικά:



Περισσότερες πληροφορίες για τον ελληνικό και τον μεγάλο τελικό θα βρείτε στο σχετικό site
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*